Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницели с картофена гарнитура

Шницели с картофена гарнитура

Райна АговаРайна Агова
Новак
228613
Шницели с картофена гарнитура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Порция шницели със супер гарнитура от картофи по селски - какво повече ви трябва"

Необходими Продукти

  • за шницелите
  • кайма - 800 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • галета
  • кашкавал
  • за картофите
  • червен пипер
  • шарена сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява с черен пипер, чубрица и кимион.

Прибавя се ситно нарязана глава лук и едно яйце. Оформят се големи топки.

Топка от каймата се разстила върху галетата.

В едната половина се слага плочка кашкавал и се загръща с другата половина.

Притиска се и се овалва в галетата.

Слагат се шницелите за няколко часа в хладилника. След това се потапят в яйце и се пържат.

Картофите се слагат в завряла подсолена вода за 8 мин. След това се овкусяват с червен пипер, шарена сол и олии.

Подреждат се в тава с хартия за печене и се пекат вкусни картофи на фурна до златисто.

Шницелите с картофена гарнитура са вкусен обяд за всеки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: