Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура с карфиол

Гарнитура с карфиол

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Гарнитура с карфиол1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Каква ти гарнутира?! Това е най-вкусният и ароматен карфиол,който сме опитвали и си го хапнахме така"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 неголяма глава
  • сладко - 3 с.л. от кайсии
  • бяло вино - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков + 1 с.л. балсамов
  • сол - на вкус
  • шарен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте на малки розички карфиола.

Разбъркайте в съд сладкото от кайсии, бялото вино, оцета, зехтина с подправките и малко вода.

Залейте карфиола, предварително сложен в тавичка и го оставете да се маринова 1-2 часа, като периодично го разбърквате.

След това изпечете карфиола направо, както е в тавата, или на грил, или скара, по желание.

Макар че може да се консумира и така, тази гарнитура от карфиол е идеална за пилешко, пуешко, патешко и дивеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: