Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов кекс в хлебопекарна

Шоколадов кекс в хлебопекарна

AncheAnche
Новак
3229
Шоколадов кекс в хлебопекарна
Снимка: Anche
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
12
"Изключително сполучлива рецепта за шоколадов кекс в хлебопекарна"

Необходими Продукти

  • вода - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 големи, леко разбити
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 ч.л. течен екстракт
  • брашно 2 ч.ч., пресято (280г)
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.ч. (200 г)
  • какао - 7 с.л. неподсладено, пресято
  • шоколадов чипс - 1/2 ч.ч. или начупен на малки парченца шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. = 240 мл

1 с.л. =15 мл

1 ч.л. = 5 мл

Смесваме всички съставки, като започнем с течните и после сухите.

Аз пуснах на програма 1 за хляб, като на степен на изпичане зададох бързо изпичане.

При втория сигнал добавих шоколада.

След като програмата изключи, шоколадовият кекс все още не беше изпечен.

Пуснах програма печене за 1 час.

Проверявах домашния кекс с дървено шишче.

Резултатът беше страхотен и пухкав кекс.

Изключително сполучлива рецепта за шоколадов кекс в хлебопекарна

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
7 с.л. какао не е ли твърде много?
04.03.2024 16:43