Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Шоколадов хляб в хлебопекарна

Шоколадов хляб в хлебопекарна

Шоколадов хляб в хлебопекарна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Имате хлебопекарна и все още не сте приготвили в нея шоколадов хляб - много сте изпуснали, да знаете"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 240 г
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 с.л. суха, с връх
  • брашно - 485 г бяло
  • захар - 42 г
  • масло - 55 г разтопено
  • сол - 1 ч.л.
  • шоколад - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте. Добавете прясното мляко с маята, захарта, солта и маслото.

Разбъркайте и добавете брашното. Разбъркайте до еднородност.

Начупете шоколада на парченца и го добавете към сместа.

Разбъркайте и изсипете тестото в купата на хлебопекарната.

Включете на програма за кекс и изречете.

Охладете преди да нарежете хляба в хлебопекарна.

Шоколадовият хляб в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: