Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с лапад, сирене и яйца

Баница с лапад, сирене и яйца

Баница с лапад, сирене и яйца
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Пак и пак ще искате да правите тази баница с лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 3 връзки
  • сирене - 200 г
  • кори за баница - 400 г
  • олио - 150 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • зелен лук - 4 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накълцайте на дребно пресния лук. Запържете в олио в подходящ тиган, добавете измития и почистен лапад. Когато омекне, свалете от огъня.

Разбийте яйцата и добавете към тях киселото мляко с разтворена сода, както и сиренето, натрошено. Заделете една чаша от сместа. Към другата по-голяма част добавете лапада и разбъркайте плънката за баницата с лапад.

Намазнете тава, сложете кори за баница, които предварително намачкате. Намазнете ги и сложете от зелената плънка навсякъде.

Отгоре сложете още няколко намачкани кори, пак намазнете и пак плънка. Накрая завършете домашната баница с кори, намазнени и сипете отделената чаша смес, която е без лапад.

Печете баницата с лапад, сирене и яйца на 190 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
По тази рецепта баницата винаги става чудесна! Благодаря!
20.03.2024 16:52
Анонимен
Анонимен
Получи се страхотна баница ! Благодаря за рецептата ! Вкусотия!
14.05.2023 14:51
1