Начин на приготвяне
Почистваме лапада и спанака. На лапада премахваме горчивата жилка и ги попарваме заедно във вряща вода за около 5 минути.
След като се поохладят, счукваме едно яйце и добавяме натрошеното сирене.
Намазняваме тавата и взимаме няколко листа от корите за баница и ги нагърчаме в тавата. Отгоре поръсваме с готовата плънка и отгоря нагърчаме още листа. Поръсваме отново с плънката и пак нагърчаме листа.
В купа разбиваме 2- те яйца и киселото мляко. Добавяме сол и разбъркваме добре.
Заливаме отгоре баницата с яйцата и киселото мляко. Подреждаме късчета масло и печем в предварително загрта фурна на 200 градуса до готовност.
Добър апетит!