Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена Салата»Салата с боб, цвекло и зеле

Салата с боб, цвекло и зеле

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Салата с боб, цвекло и зеле
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
01/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Типична зимна салатка с боб, цвекло и зеле"

Необходими Продукти

  • бял боб - 400 г (сварен, от консерва)
  • зеле - 1 ч.ч. фино нарязано
  • моркови - 2 бр.
  • червено цвекло - 1 глава, прясно
  • пресен лук - 4 стръка (или пресен чесън)
  • олио - около 80 мл
  • оцет - на вкус (бял, винен)
  • сол - на вкус
  • маслини - черни, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете хубаво боба от течността в консервата. Както е в цедка, измийте под струя течаща вода докато спре да излиза пяна (400 г трябва да е количеството на отцедения боб).

Обелете и настържете морковите и цвеклото на едро ренде.

В купа смесете зелето с настърганите кореноплодни и отцедения боб. По желание може да добавите накълцан на ситно магданоз за свежест.

Овкусете бобената салата с олио, оцет и сол по ваши предпочитания (добре е да е по-киселка).

Прехвърлете в салатиера или в две индивидуални порции и поръсете обилно с накълцан зелен лук или чесън.

Украсете със черни маслинки и поднесете.

Салатата с боб, цвекло и зеле е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка: