Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Червена салата с цвекло и боб

Червена салата с цвекло и боб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Червена салата с цвекло и боб
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Един въпрос ни мъчи - с червените салати червено вино ли върви или бяло"

Необходими Продукти

  • цвекло - 3 - 4 малки до средни глави
  • червен боб - 2 консерви
  • зеле - 1/2 малка глава
  • копър - 1/2 - 1 връзка
  • оцет - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обелва и настъргва. Обърква се с оцета, лимоновия сок и меда. Оставя се така поне половин час, като от време на време се разбърква.

Когато е готово, се отцежда отделилият се сок.

В купа се слагат измитият и отцеден червен боб, нарязаното на ситно зеле и наситненият копър. Към тях се добавя цвеклото. Слага се сол и малко зехтин.

По желание може да се добави още оцет, лимон или мед. Разбърква се добре и витаминозната салата е готова за сервиране.

Червената салата с цвекло и боб е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: