Начин на приготвяне
Първо приготвяме салатата, за да може съставките хубаво да се овкусят и цвеклото да си пусне сока, докато сготвим ориза.
Обелваме и измиваме 1 средно голяма глава червено цвекло и 2- 3 моркова, и след това ги рендосваме. Към тях прибавяме на ситно нарязаното зеле – около 1 чаена чаша (с кисело зеле става още по-вкусно).
Подправяме с щипка смлян черен пипер, 1 кафена лъжичка кафява кристална захар, 1 чаена лъжичка бяла балсамова подправка за салати – оцет Балсамико, половин супена лъжица домашен ябълков оцет и 1 супена лъжица сусамово масло. Разбъркваме и оставяме настрана.
Ориза сваряваме на оризоварка, като за 1 и ½ чаена чаша зърно подправяме с 1 и ½ чаена лъжичка хималайска сол, 1-2 супени лъжици шарлан и сипваме 3 чаени чаши вода. След като уреда се изключи на 30-тата минута, го разбъркваме и оставяме малко да се охлади.
Вече леко охладен го сипваме в дълбока купа, прибавяме наситено червената салата и хубаво разбъркваме, така че всичкия ориз да е равномерно розов!
Атрактивната оризова салата е готова! Освен, че е богата на вкусове, насища сетивата с яркия си цикламен цвят, преобразувайки ориза в розов!
Чудно Вкусно!