Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Моята златна баница с овче сирене

Моята златна баница с овче сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Моята златна баница с овче сирене
Снимка: Яница Николова
1 / 4
04/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Сервирайте с айрян или чай по избор тази толкова вкусна баница с овче сирене"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кори за баница - 1 пакет, Одрински
  • кисело мляко - 1 кофичка от 400 г
  • олио - около 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • овче сирене - около 400 г
  • краве масло - 25 г нарязано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата, леко се разбиват и към тях се прибавя 1 супена лъжица олио и киселото мляко, в което е разтворена содата да шупне.

Сиренето се натрошава, но се внимава да няма много едри бучки или пък съвсем да не е стрито, за да се усеща в баницата със сирене после. Част от плънката около 1 ч.ч. се оставя за заливка.

Взимат се корите и върху всеки лист се поръсва с около 1-2 с.л. олио и плънка 3-4 с.л. навсякъде, след което се навива на руло и се нарежда на намазнена хартия за печене в голяма и дълбока тава.

Така се прави и с останалите кори и се залива с отделената смес, отгоре се слагат парченцата масло.

Пече се в загрята фурна на 200°C около 30-35 минути. Като се внимава да стане златна на цвят, всяка печка пече различно!

Преди поднасяне се оставя завита под кърпа или алуминиево фолио да омекне.

Сервирайте с айрян или чай по избор моята златна баница с овче сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: