Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата, леко се разбиват и към тях се прибавя 1 супена лъжица олио и киселото мляко, в което е разтворена содата да шупне.
Сиренето се натрошава, но се внимава да няма много едри бучки или пък съвсем да не е стрито, за да се усеща в баницата със сирене после. Част от плънката около 1 ч.ч. се оставя за заливка.
Взимат се корите и върху всеки лист се поръсва с около 1-2 с.л. олио и плънка 3-4 с.л. навсякъде, след което се навива на руло и се нарежда на намазнена хартия за печене в голяма и дълбока тава.
Така се прави и с останалите кори и се залива с отделената смес, отгоре се слагат парченцата масло.
Пече се в загрята фурна на 200°C около 30-35 минути. Като се внимава да стане златна на цвят, всяка печка пече различно!
Преди поднасяне се оставя завита под кърпа или алуминиево фолио да омекне.
Сервирайте с айрян или чай по избор моята златна баница с овче сирене.