Начин на приготвяне
Сиренето е нарязано на по-дебели и еднакви по-големина плочки. Тавата за печене сме постлали с хартия за печене.
В нея подреждаме измитите и подсушени смокинови листа. Средиземноморският им специфичен аромат, който се пропива в сиренето е божествен.
Поръсваме ги със сусамовата мазнина и поставяме сиренето. Намазваме го с масло, поръсваме го с настъргана на едро моцарела стръкче мащерка и подреждаме резени смокинов плод.
Върху тях поръсваме натрошените на едро орехи.
Покриваме сирената с лист хартия и запичаме в силна фурна -220 градуса за 7-8 минути.
Знаем, че медът не търпи термична обработка, затова аз го прибавям в края на печенето.
От топлината на печеното сирене той се разлива блажено и овкусява предястието, като запазва хранителните си вещества.
Гарнираме със смокиня печеното овче сирене и поръсваме със запечен черен сусам за вкус и колорит.