Начин на приготвяне
Започваме рецептата с приготвянето на кафява кора.
Когато правим сместа за тъмния блат, разделяме на две части и в едната слагаме сушените стафиди, които предварително сте нарязали, и разбъркваме добре, за да се разпределят хубаво стафидите.
Започваме да приготвяме кафявия блат за торта по следния начин: Отделете жълтъците от белтъците в две различни купи. Белтъците се разбиват с миксер и се оставят настрана. В купата с жълтъците се изсипва равномерно захарта, като се разбърква непрекъснато с миксера. Бъркайте, докато жълтъците станат леко жълти и пенливи.
Смесете сухите съставки в една купа: какаото, брашното, бакпулвера и содата за хляб. Добавете вода, мляко и олио към жълтъците и разбъркайте с шпатула, след което добавете сухите съставки и разбъркайте с миксер. Когато приключите с разбиването, добавете разбитите белтъци и разбъркайте с шпатула.
Разделете сместа на две части и към една добавете стафидите. Сложете сместа за първия блат в тавата за печене. Загрейте фурната до 200 °C, след което изпечете платката за 20 минути. Когато се изпече, я оставете настрана да изстине. Повторете процедурата с другия какаов блат.
Започваме да приготвяме жълтия блат за тортата - разбъркайте по същия начин с яйцата. Така разбиваме отделно белтъците, а след това и жълтъците със захарта и ваниловата захар поотделно. Към сместа с жълтъците добавете мокрите съставки, олиото и млякото и разбъркайте с шпатула. Добавете брашното, бакпулвера и щипка сол в купа и разбъркайте.
Започнете с добавяне на сухи съставки. Разбъркайте с миксер до еднородност и накрая разбъркайте с шпатула. Поставете хартията за печене върху тавата и изсипете сместа.
Печете в предварително загрята фурна на 200 °C за двадесет минути. Когато се изпече, извадете от фурната и оставете да изстине.
След блатовете направете ягодова заливка.
Измийте ягодите и им отстранете дръжките. Сложете ягодите в тенджера и поръсете със захар и ванилова захар и оставете на слаб огън да се сваряват. Варете, докато ягодите омекнат напълно, след това добавете аромата на бадеми и оставете да изстинат.
След ягодовия топинг правим кокосовия пълнеж.
Сложете захарта, ваниловата захар и почти цялото мляко в една тенджера, като оставите няколко лъжици мляко на страни. След това сложете млякото да ври. Смесете желатина и пудинга с останалото мляко, след което добавете сместа към свареното мляко. Свалете тенджерата от котлона и разбъркайте добре. Оставете да изстине.
Разбийте сладката сметана и добавете кокоса и разбъркайте. Когато пудингът се охлади, добавете сметаната и разбийте.
След кокосовата плънка правим жълтата плънка.
Повторете процедурата по приготвяне на пудинг. Когато млякото с пудрата захар заври, добавете сместа от желатин и пудинг със сладка сметана. Сместа се смесва с млякото и се оставя да изстине. Разбийте маргарина настрани. Разтопете белия шоколад и разбийте заедно със сладката заквасена сметана. Сложете охладения пудинг, разбития маргарин и разбитата сладка сметана в една купа и разбъркайте всичко.
Наредете, първо, блата със стафиди, след това намажете с ягодовия топинг, след това сложете жълтия пълнеж, след това ваниловия блат, след това отново ягодовия, след това кокосов пълнеж, след това кафяв крем.
Разбийте сладката сметана с боята, след което намажете сметановата торта.
Оставете празничната торта да стегне за 1 нощ, преди да нарежете.
Приятно хапване на тази бомбастична домашна ягодова торта!