Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта. След това се добавят останалите продукти. Изсипва се в намазнена тава-сърце. Пече се във фурна на 180 градуса.
Глазура: прясното мляко се сварява. Нишестето се разтваря в малко вода в отделна чаша. Когато започне да ври млякото, се добавя 2 с.л. захар и разтвореното нишесте, като постоянно се разбърква. Трябва да се получи гъста кашичка.
Когато е готов блатът, се намазва с готовото нишесте обилно отгоре и отстрани, докато е още топъл.
Сърцето се оформя с шарените стърготини. Ягодите се режат на резенчета и от тях се оформят цветчета.
По средата им се слага по 2-3 боровинки. Украсява се с цели ягоди около тортата. /SO са инициалите на моите любими същества. Тортата е приготвена специално за тях/.
Коментари