Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Печен пълнен шаран с гарнитура

Печен пълнен шаран с гарнитура

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Печен пълнен шаран с гарнитура
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
07/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Задължителната рибка за всяка трапеза на Никулден"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • сол
  • лук - 4 глави /или повече/
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистен и измит шаран се осолява добре отвън и отвътре. Понеже беше голям, го нацепих, за да се опече и отвътре.

За плънката задуших повече лук, сред като стана, добавих 1 чаша ориз, който запържих, докато стана като стъкло.

Добавих черен пипер, червен пипер, сол. Отношението вода ориз зависи от ориза, обикновено 1:3, но понякога и 1:4.

След като шаранът и оризът станаха, поръсих с магданоз и пекох до готовност.

По желание може да напълните шарана или да оставите плънката само отстрани.

Да ви е вкусно с този печен шаран с гарнитура за Никулден.

Източник: Yana Taseva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: