Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа. Нарежете праза на ситно и го намачкайте със сол. Сиренето се натрошава на дребно.
Взема се една кора, сгъва се на две и се разрязва през средата, за да се получат две парчета. Едното се намазва с помощта на четка с олио, след това се слага от сиренето, праза и се разпределя малко от яйцата.
Навива се на руло и след това се поставя в тиган с незалепващо покритие с диаметър 28 см и се навива на охлюв. Така се процедира и с другото парче от кората и с останалите кори.
След като баницата с праз е подредена в тигана, се намазва с олио и после с яйце. Пече на ниска температура под капак.
След като едната страна е изпечена, с помощта на шпатули баницата на тиган се обръща, за да се изпече и от другата страна, като пак се маже с олио.
След като е готова, се оставя леко да изстине и се поднася с чаша айран. Идеална коледна закуска.
Да ви е сладко с коледната баница с праз и сирене на тиган!