Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Коледна баница с праз и сирене на тиган

Коледна баница с праз и сирене на тиган

Коледна баница с праз и сирене на тиган
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет домашно точени на сач
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • праз - 3 стръка
  • сол - за намачкване на праза
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа. Нарежете праза на ситно и го намачкайте със сол. Сиренето се натрошава на дребно.

Взема се една кора, сгъва се на две и се разрязва през средата, за да се получат две парчета. Едното се намазва с помощта на четка с олио, след това се слага от сиренето, праза и се разпределя малко от яйцата.

Навива се на руло и след това се поставя в тиган с незалепващо покритие с диаметър 28 см и се навива на охлюв. Така се процедира и с другото парче от кората и с останалите кори.

След като баницата с праз е подредена в тигана, се намазва с олио и после с яйце. Пече на ниска температура под капак.

След като едната страна е изпечена, с помощта на шпатули баницата на тиган се обръща, за да се изпече и от другата страна, като пак се маже с олио.

След като е готова, се оставя леко да изстине и се поднася с чаша айран. Идеална коледна закуска.

Да ви е сладко с коледната баница с праз и сирене на тиган!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: