Начин на приготвяне
Яйцата 4 бр. с киселото мляко се разбъркват много добре.
Сиренето се натроша в отделна купа, като не се прибавя към яйцата. Отделя се 200 г сирене, което ще се използва за заливката за баницата.
Взимат се три кори и се нареждат една върху друга.
Най-горната кора се намазва с 5 с.л. от сместа от яйцата и се поръсват с част от натрошеното сирене. Прибавя се и парченца масло.
Кората се навива на руло и се нарязва на парчета, като една кора се нарязва на 8 - 10 парченца, в зависимост колко е висока тавата, в която ще се нареждат. По този начин се навиват всички кори.
Всяко парче се нарежда в предварително намазана с масло тава.
Отделеното 200 г сирене се разбърква с 1 бр. яйце и се разделя на три части в отделни купички.
В едната купа се прибавя червеният пипер и се разбърква много добре.
В другата купа се прибавя спанакът, който предварително е измит и нарязан на ситно. Разбърква се много добре.
Върху всяко парченце се слага по 1 ч.л. от различните цветове заливка, за да се получат цветни банички, като всяка е с различен цвят.
Печете малките красиви банички 50 мин в предварително загрята фурна на 160 °C.
Забодете празнични украси на коледна баница на розички, като това могат и да са късмети.
Вижте още как може да направите купешки банички в къщи.