Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват на пяна с миксер на висока степен.
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне. Прибавя се към яйцата.
Разбъркването на висока степен продължава, като постепенно се прибавя и кафявата захар.
Лимецовото брашно се пресява два пъти в купа, в която ще се бърка сместа за лимецовите мъфини.
Содата се разбърква с киселото мляко и се прибавя към брашното.
Към брашното се прибавя и маслената смес.
Сместа се разбърква много добре и се разделя на три части в отделни купи.
Първата част се оставя бяла.
Втората смес се оцветява с червената боя.
Третата смес се разбърква с какаото.
Смесите се изсипват във форми за мъфини и силиконови форми елхички и чорапчета.
Вкусните мъфини се пекат в предварително загрята фурна 20 мин. на 180 градуса.
После може да почерпите близките си с коледни лимецови мъфини.