Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Солени лимецови мъфини с катък

Солени лимецови мъфини с катък

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Солени лимецови мъфини с катък
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 6
12/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Интересни солени мъфини с катък - опитайте още днес"

Необходими Продукти

  • катък - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • печени чушки - 1 бр.
  • колбас - 100 г (пушени меса)
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимецово брашно - 2 ч.ч.
  • черен сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете катъка. Ако не разполагате с домашен или с готов (от магазина), можете да го приготвите от цедено кисело мляко и сирене.

Прибавете содата за хляб и я угасете с малко оцет. Разбъркайте. Чукнете яйцето и отново разбъркайте.

Добавете накълцаните на ситничко колбаси и печената чушка. Прибавете олиото, черния пипер, солта. Разбъркайте отново и постепенно започнете да прибавяте лимецовото брашно. Трябва да се получи гъста лепкава смес.

Разпределете сместта в 12 бр. силиконови формички за мъфини. Поръсете отгоре с черен сусам.

Печете солените мъфини в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.

Бележка: Ако желаете, можете към сместта да прибавите маслини, семена и ваши любими билки.

Да ви е вкусно!

Солените лимецови мъфини с катък са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: