Сарми от маруля

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Сарми от маруля1 / 2
19/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирате по-едрите марулени листа и ги попарете с вряла подсолена вода. В сгорещеното олио задушавате ситно нарязания лук, прибавяте измития ориз, изчаквате да се задуши, наливате топла вода и оставяте сместа да се вари, докато оризът поомекне.

Ако слагате гъби, след ориза прибавяте сварените и ситно нарязани гъби. Заливате с бульона, в който са варени гъбите. Подправяте сместа с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз. Разбърквате и оставяте да изстине.

Свивате сармички в марулените листа и ги нареждате в тенджера, притискате ги с чиния и заливате с вода или бульон. Оставяте сармите да врят на умерен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: