Начин на приготвяне
За приготвянето на крема млякото се изсипва в дълбока купа и след това се добавя кремът за тортата на прах. Разбърква се с помощта на миксер на бърза скорост в продължение на 5 минути.
В началото сместа ще бъде по-водниста, като с течение на времето ще се сгъсти и даже ще бухне.
Ягодите се нарязват на кръгчета, бананите се обелват и също се нарязват на кръгчета, като малка част от тях ще се оставят за декорация на тортата.
Нарежда се първият тортен блат в поднос за торта, намазва се повърхността с крема, после по краищата на тортата се нареждат през едно: банан, малина, банан, малина и т.н. до затваряне на кръга.
Средата остава свободна, за да се наредят ягодите. Преди да се постави следващия блат, долната му част се намазва с крема и след това се похлупва.
Процедурата се повтаря до достигане на последния блат, където повърхността може да бъде аранжирана по ваш избор!
Оставя се плодовата торта да престои няколко часа в хладилника с капак отгоре, за да може да приеме аромата и вкуса на плодовете и крема.
Това ми е първата такава лесна торта и се надявам както на мен ми е харесала, така да ви хареса моята плодова торта с готови какаови блатове!