Начин на приготвяне
Най-напред си приготвяме какаовите блатове, като разбиваме добре яйцата и захарта и към тях добавяме олиото и топлата вода.
Добавяме брашното, какаото и бакпулвера, разбъркваме добре с шпатула.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса.
За спаначените блатове разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Добавяме олиото и спаначеното пюре, разбъркваме.
Прибавяме брашното и бакпулвера, разбъркваме отново с шпатула. Печен по същия начин като какаовите блатове.
Крема приготвяме, като наливаме около 900 мл прясно мляко в удобна тенджера. Добавяме маслото и оставяме да заври.
Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта, останалото мляко, брашното и ванилията до получаване на еднородна смес.
Когато млякото заври, добавяме яйчената смес с непрекъснато бъркане и оставяме да се вари още 5 мин.
Блатовете сиропираме с прясно мляко и слепваме с крем нашата шоколадова торта.
Накрая украсяваме нашата вкусна торта със спаначени и какаови блатове по желание.
Източник: Sude Izet - Кулинарна мрежа