Начин на приготвяне
В купа разбъркайте всички сухи съставки.
Добавете олиото, яйцата, киселото мляко и разбъркайте хубаво. Сипете горещото кафе и отново разбъркайте.
Разделете сместа на две равни части. Във форма за торта застелете кръг хартия за печене и изсипете едната част.
Печете на 160 градуса до суха клечка.Така изпечете и другия блат като последния не го вадите от формата. Оставете ги да се охладят.
Разбийте маскарпонето с пудрата захар, киселото мляко и какаото. Разбийте сметаната и я прибавете към маскарпонето. Разбъркайте с шпатула.
Сложете крем върху блата във формата и отгоре сложете другият блат.
Покрийте шоколадовата торта с крем и приберете в хладилник за една нощ. Извадете и поръсете с какао.
Тортата с какаови блатове е готова.
Коментари