Начин на приготвяне
Измитите и почистени от дръжките и семето чушки нарязвам на ситно и бледирам с 300 г от захарта. След това прехвърлям в тенджерка и я слагам в хладилника за 24 часа.
На другия ден вадя от хладилника и слагам на котлона, когато заври, оставям да къкри на среден огън 10 мин. После махам мармалада от котлона и пасирам с пасатора. Връщам отново на котлона и изсипвам останалата захар (100 г) и меда. Оставям да ври отново 10 мин.
Може да гарнирате това сладко като предястие със сирена, а може да си го хапнете и само с филийка.
Великолепен деликатен вкус на мармалада от сладки и люти червени чушки, в който се влюбихме цялото семейство!
Източник: Lubka Savova - Кулинарна Мрежа