Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Червени чушки в гювече

Червени чушки в гювече

КК
Готвач
754262712
Червени чушки в гювече1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусотии за всички - гювечета с чушки и пармезан, готови за нула време"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 8
  • сирене - 400 г
  • яйца - 4
  • пармезан - 1 ч.ч. /или кашкавал/
  • домати - 2 бр. /или 1 ч.ч. белени домати от консерва/
  • олио - 1 к. ч.
  • магданоз
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете чушките. Настържете пресните домати.

Сложете по една печена чушка на дyното на четири гювечета и ги полейте с доматения сос.

Сложете втора чушка, върху която да поставите плочка сирене. Поръсете с олио и 1 с. л. вода.

Захлупете гювечетата и печете в умерена фурна около 30 минути.

Махнете капачетата, чукнете по едно яйце и върнете обратно в топлата фурна, за да се запекат яйцата.

Поднесете, поръсени с пармезан и ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: