Начин на приготвяне
Първо, в купа си слагаме 200 г масло и 200 г черен шоколад, които слагаме да се разтопят на водна баня.
В друга купа разбиваме с миксер 3 яйца, щипка сол и 300 г захар, докато стане пухкава смес, която след това прибавяме към вече разтопените шоколад и масло.
Разбиваме отново, докато стане еднородна смес. Накрая прибавяме 100 г брашно. Разбъркваме сместа и сме готови.
Сипваме в квадратна тава, покрита с хартия за печене, и печем класическото брауни във фурна, предварително загрята на 180°C.
Отгоре бързото и лесно брауни за сутрешно кафе става по-светло кафяво, аз си проверявах и с клечка за зъби.
Източник: Антоанета Черганска - Българските ястия и рецепти
Коментари