Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Содени хлебчета със сирене и мляко

Содени хлебчета със сирене и мляко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k391
Содени хлебчета със сирене и мляко
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Содени хлебчета със сирене - радостни сме, когато ни посрещат у дома"

Необходими Продукти

  • бакпулвер - 1/2 пакет /5 г/
  • брашно - 400 г за меко тесто
  • сирене - 100 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - за намазване след изпичане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с прясното мляко, сипете захар, сол и олио в подходяща купа.

Сипете бакпулвера в оцета и оставете да шупне. Натрошете сиренето и смесете с брашното.

Оставете половин час да си почине. Разделете тестото на пет части. Оформете на фитил, дълъг една педя, навийте на розичка, пъхвайки края отдолу.

Подредете содените хлебчета в тава, намажете с олио отгоре.

Печете апетитните питки на 180 градуса до готовност.

Щом са готови, ги намажете с масло. Покрийте с кърпа и поднесете содените хлебчета със сирене и мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: