Начин на приготвяне
На водна баня разтапяме маслото заедно със шоколада до получаване на шоколадов крем.
В купата на миксера чукваме две яйца, добавяме захарта и бъркаме, докато се получи пухкав бял мус.
Изсипваме вече разтопения шоколадов крем в купата и смесваме добре.
Изсипваме и брашното. Получава се много лек, ароматен шоколадов мус.
В мултикукъра слагаме решетката и добавяме 1 кафена чаша вода, а муса изсипваме във форма с падащо дъно.
Настройваме на функция пара на 140 °C за 30-40 минути.
Когато водата се изпари, шоколадовият сладкиш е готов.
Сервираме шоколадовия невъзможен сладкиш с орехи по желание.
Този сладкиш е невъзможен, защото е толкова лесен за приготвяне, че е невъзможно да се обърка нещо по време на приготвянето.