Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сухи червени чушки, пълнени с ориз и лук

Сухи червени чушки, пълнени с ориз и лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сухи червени чушки, пълнени с ориз и лук
Снимка: Вивта Сан
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Наред с пълнените пиперки с боб, поднесете и тези ароматни кухи червени чушки с праз и ориз На всички ще им се услади"

Необходими Продукти

  • чушки - 15 бр. сухи
  • лук - 8 глави
  • олио - ½ ч.ч.
  • ориз - ¾ ч.ч.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в част от олиото. Когато стане златист, се добавя част от брашното и оризът. Посолява се и се сваля от котлона.

Сухите чушки се попарват с гореща вода, за да омекнат.

Почистват се и се напълват с приготвената смес.

Поръсват се отворите им с брашно и се нареждат в тава. Заливат се с останалата мазнина и малко вода.

Пълнените чушки се пекат в умерена фурна.

Сухите червени чушки, пълнени с ориз и лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: