Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сухи пълнени чушки с ориз

Сухи пълнени чушки с ориз

GoldGold
Чирак
3821092
Сухи пълнени чушки с ориз
Снимка: Gold
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вкусотии от старите тефтери на баба - хапвайте с удоволствие и оценявайте"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 чаша
  • олио
  • сухи чушки
  • вода
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се кромидия лук, слага се направо в тавата където ще се пекат чушките, и се сипва малко олио. Запържвате го докато придобие златист цвят след това измивате ориза и първо без вода се слага при лука като бъркате непрекъснато за около една минута.

Сипвате необходимото количество вода, за да омекне оризът и от време на време бъркате. През това време взимате чушките и махате дръжките и семето, потапяте ги в топла вода да омекнат.

Като оризът е почти готов слагате червен пипер, черен пипер, чубрица на вкус и бъркате. Като е омекнал достатъчно слагате и сол на вкус, разбърквате и махате от котлона.

Като изстине оризът достатъчно, че да не ви гори взимате една малка лъжичка (чаена) и почвате да пълните чушките като едновременно си ги редите в тавата от ориза.

Ако ви остане ориз го разпределяте около чушките. Сипвате малко вода в тавата, малко олио на всяка чушка, посолявате ги и слагате малко чубрица. Слагате във фурната за около половин час на 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: