Начин на приготвяне
Нарязва се кромидия лук, слага се направо в тавата където ще се пекат чушките, и се сипва малко олио. Запържвате го докато придобие златист цвят след това измивате ориза и първо без вода се слага при лука като бъркате непрекъснато за около една минута.
Сипвате необходимото количество вода, за да омекне оризът и от време на време бъркате. През това време взимате чушките и махате дръжките и семето, потапяте ги в топла вода да омекнат.
Като оризът е почти готов слагате червен пипер, черен пипер, чубрица на вкус и бъркате. Като е омекнал достатъчно слагате и сол на вкус, разбърквате и махате от котлона.
Като изстине оризът достатъчно, че да не ви гори взимате една малка лъжичка (чаена) и почвате да пълните чушките като едновременно си ги редите в тавата от ориза.
Ако ви остане ориз го разпределяте около чушките. Сипвате малко вода в тавата, малко олио на всяка чушка, посолявате ги и слагате малко чубрица. Слагате във фурната за около половин час на 150 градуса.