Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Шоколадов Сладолед»Сладолед с канела и шоколад

Сладолед с канела и шоколад

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Сладолед с канела и шоколад1 / 2
12/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Когато приятелите ви опитат този уникален сладолед, със сигурност ще поискат и рецептата за него - запишете си я"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • канела - 3 пръчици, на половинки
  • шоколад - 185 г тъмен, нарязан на фино
  • жълтъци - 8 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • домашен крем - 1 1/4 ч.ч. (сгъстен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопявате шоколада на слаб огън. Разбърквате го заедно с млякото и канелата. Махате от котлона. Оставяте го захлупен с капак за 5 минути и прецеждате в голяма кана.

Разбивате жълтъците и захарта в малка купа, докато се сгъстят и станат на крем. Бавно прибавяте горещата шоколадова смес и разбърквате.

Връщате сместа в същия тиган и разбърквайте 15 минути, докато сместа стане достатъчно гъста. След това я премествате в голяма купа. Оставете в хладилник за около 1 час, докато замръзне. Бъркайте до получаването на крем и после изсипете в тиган покрит с фолио. Замразете за 3 часа.

Разбъркайте сладоледа в голяма купа, докато стане гладък. Върнете го в тигана и замразете за още 3 часа или докато стане твърд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: