Начин на приготвяне
Разтопявате шоколада на слаб огън. Разбърквате го заедно с млякото и канелата. Махате от котлона. Оставяте го захлупен с капак за 5 минути и прецеждате в голяма кана.
Разбивате жълтъците и захарта в малка купа, докато се сгъстят и станат на крем. Бавно прибавяте горещата шоколадова смес и разбърквате.
Връщате сместа в същия тиган и разбърквайте 15 минути, докато сместа стане достатъчно гъста. След това я премествате в голяма купа. Оставете в хладилник за около 1 час, докато замръзне. Бъркайте до получаването на крем и после изсипете в тиган покрит с фолио. Замразете за 3 часа.
Разбъркайте сладоледа в голяма купа, докато стане гладък. Върнете го в тигана и замразете за още 3 часа или докато стане твърд.