Начин на приготвяне
Днес ви представям изключително вкусна, здравословна и икономична рецепа за Австрийски гулаш, приготвен само за 30 минути, от който ще останете възхитени.
Нека пристъпим към приготвянето. Нарязваме свинския бут на малки късчета и подправяме с чубрица, сол и черен пипер, хубаво овалваме месото.
Чесъна режем на филийки.
В мултикукъра слагаме олио около 4 с.л. и когато загрее, добавяме месото и чесъна, за да се запечатат.
Когато месото придобие бял цвят, добавяме предварително наситнените моркови и картофи, които сме нарязали на четвъртини, в мултикукъра.
Добавяме и около 30 мл вода при месото, променяме програмата на мултикукъра на готвене на пара и оставяме за 10-15 мин. докато се сварят всички продукти.
Междувременно наситняваме една средна глава лук на ситно. Пресния лук режем по-едро, а чушките наситняваме на ивички.
Когато месото пусне бульон, го прецеждаме и оставяме на страна, изчакваме да се позапържат продуктите, а после добавяме чушките и лука. Това го направих, за да ускоря процеса, а и все пак си запазих от хубавия бульон.
Когато се запържат добре връщаме бульона обратно.
В доматения сос размиваме хубаво една супена лъжица доматено пюре и добавяме в мултикукъра.
Оставяме да поври около 10-15 минути и гулашът е готов за сервиране.
Това ястие е невероятно, защото ароматът му е смайващ, продуктите са характерни за всяко домакинство и се готви за под 10 лв.
Получават се четири ароматни порции.
Идеално предложение, за да очаровате гостите си.
Просто опитайте и сами преценете.
Бон апети!