Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с рулца от раци и риба тон

Разядка с рулца от раци и риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Разядка с рулца от раци и риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
13/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Разядка с рулца от раци и риба тон - бързо препичайте филийките"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 125 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • лук - 1 малка или средна глава бял
  • лимони - 1/2 бр. прясно изцеден сок (може и лайм)
  • крема сирене - 50 г
  • майонеза - 80 г
  • риба тон - 100 г от консерва
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • хляб - филийки пресен хляб за поднасяне
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват крема сиренето и майонезата, докато се получи гладък крем.

Сладкият салатен лук се накълцва на ситно, а краставичките се режат на малки кубчета. За рулцата от раци ползвам чопър, с който смилам на средни обороти, за да се получи ефект сякаш са настъргани, но вие ако желаете, също може да си ги накълцате на ситно.

Яйцето се настъргва на едро ренде, а рибата тон се отцежда от мазнината в консервата.

Всички продукти за апетитната разядка се смесват в купата с майонезата и крема сиренето и към тях се изстисква сокът на половин сочен лимон. Разбърква се добре и се доовкусява с още лимонов сок при нужда. Сол не се слага, не е необходима, но ако вие желаете, си добавете.

Разядката с рулца от раци и риба тон се сервира в малки купички, поръсена със хубав зехтин и гарнирана с филийки пресен хляб.

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: