Начин на приготвяне
В голяма купа нарежете рулцата и зелената салата на дребно. Сложете 1 с.л. майонеза, сол и разбъркайте добре. Вземете друга купа и нарежете също на дребно лука, двата домата и маслините.
Изцедете рибата тон от мазнината и изсипете в купата. Добавете малко сол, 1 с.л. майонеза и разбъркайте.
Във форма за торта сложете от прозрачното кухненско фолио на кръст (отрежете по-дълго, за да може после да завиете добре тортата). Наредете един ред от хляба. Изсипете всичко от купата с доматите и загладете добре.
Сложете втори ред с хляб и изсипете съдържанието от другата купа. Отново загладете.
Наредете трети ред хляб, а отгоре подредете ред шунка, ред кашкавал. Завършете отново с хляб, на който сте намазали вътрешността с майонеза.
Затворете с краищата фолио добре, за да не изсъхне хлябът. Приберете за една нощ в хладилника.
Обърнете готовата солена торта, намажете с майонеза и декорирайте.
Солената торта с риба тон и рулца от раци е готова.