Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва, печена в еър фрайър

Пъстърва, печена в еър фрайър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пъстърва, печена в еър фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Вкусна печена рибка"

Необходими Продукти

  • пъстърви - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • зехтин - 1 с.л
  • риган - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - щипка
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си рибата.

Вземаме си съд и в него поставяме всички подправки заедно със зехтина.

Всичко това разбъркваме много добре.

Намазваме рибата с готовата смес и оставяме за около 30 минути.

В уреда постиламе хартия за печене и след като вече е изминало 30 минути, правим разрези и поставяме по една скилидка чесън, а отвътре на самата риба резени лимон.

Поставяме пъстървата върху хартията и нагласяме уреда на 190 °C за 15 минути, като по-средата на времето обръщаме печената пъстърва на другата страна.

Да ви е вкусно с моята пъстърва, печена в еър фрайър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: