Начин на приготвяне
Започваме с картофите, за да успеем да уеднаквим времето за приготвяне на пилето и гарнитурата.
В тиган загряваме мазнината и слагаме, първо, нарязаните на дребно филенца аншоа. Този трик видях в едно ТВ популярно предаване и много ми допадна.
Освен това, тъй като бурканчетата с аншоа не са евтини, купих солена, която се продава на грамаж в някои магазини - излиза по-изгодно и има голяма трайност.
Лукът, нарязан на тънки полумесеци, задушаваме в овкусеното със смачканата скилидка чесън и аншоа мазнина.
Картофите нарязваме на тънички кръгчета и започваме да редим в намазнена тава или върху домакинска хартия, като ги застъпваме като люспи на риба. Подправяме с част от подправките и върху първия пласт картофи изсипваме и разпределяме задушения лук, след което редим втория пласт за картофи Буланже.
Ако смятате, че картофите са на по-дебели филии, може да сипете малко вода, но тъничките филийки не се нуждаят от допълнителна течност.
Поръсваме с останалите подправки и печем на 200 °C до готовност, като в началото завиваме или захлупваме тавата, за да се задушат, а после - леко да се препекат.
Поставяме двете пилешки пържоли в еър фрайъра и изпичаме според съответната програма. Първоначално ги слагаме с кожата надолу и с четка намазваме с мазнина, за да не са прекалено мазни. На половината време обръщаме и отново намазваме с мазнина.
Комбинацията на пилешка пържола на еър фрайър с картофи Буланже е много приятна ще ви достави наслада.
Вижте още как се режат и оформят пилешки пържоли, както и какви подправки да слагате на пилешки пържоли.