Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола на еър фрайър с картофи Буланже

Пилешка пържола на еър фрайър с картофи Буланже

Пилешка пържола на еър фрайър с картофи Буланже
Снимка: Старец белобради
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Комбинацията на пилешка пържола на еър фрайър с картофи Буланже е много приятна ще ви достави наслада."

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли от бут - 2 бр.
  • Марината
  • бяло вино
  • соев сос
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • риган
  • червено песто - лъжичка
  • За картофите
  • картофи - 2 бр. едри
  • лук - 1 глава стар
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - стрък
  • чесън - скилидка
  • филенца аншоа - 2 бр.
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с картофите, за да успеем да уеднаквим времето за приготвяне на пилето и гарнитурата.

В тиган загряваме мазнината и слагаме, първо, нарязаните на дребно филенца аншоа. Този трик видях в едно ТВ популярно предаване и много ми допадна.

Освен това, тъй като бурканчетата с аншоа не са евтини, купих солена, която се продава на грамаж в някои магазини - излиза по-изгодно и има голяма трайност.

Лукът, нарязан на тънки полумесеци, задушаваме в овкусеното със смачканата скилидка чесън и аншоа мазнина.

Картофите нарязваме на тънички кръгчета и започваме да редим в намазнена тава или върху домакинска хартия, като ги застъпваме като люспи на риба. Подправяме с част от подправките и върху първия пласт картофи изсипваме и разпределяме задушения лук, след което редим втория пласт за картофи Буланже.

Ако смятате, че картофите са на по-дебели филии, може да сипете малко вода, но тъничките филийки не се нуждаят от допълнителна течност.

Поръсваме с останалите подправки и печем на 200 °C до готовност, като в началото завиваме или захлупваме тавата, за да се задушат, а после - леко да се препекат.

Поставяме двете пилешки пържоли в еър фрайъра и изпичаме според съответната програма. Първоначално ги слагаме с кожата надолу и с четка намазваме с мазнина, за да не са прекалено мазни. На половината време обръщаме и отново намазваме с мазнина.

Комбинацията на пилешка пържола на еър фрайър с картофи Буланже е много приятна ще ви достави наслада.

Вижте още как се режат и оформят пилешки пържоли, както и какви подправки да слагате на пилешки пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: