Начин на приготвяне
В дълбок съд си поставяме брашното.
Към него си добавяме солта и захарта.
Разбъркваме добре, за да се смесят съставките.
Поставяме маслото в микровълновата, да се разтопи.
В друг съд си изсипваме млякото и към него добавяме разтопеното масло, яйцето и маята.
Към брашнената смес с миксера започваме да добавяме по малко от млечната смес.
Разбиваме до получаване на тесто за понички.
В един съд си наливаме малко олио, като разпределям по стените и дъното на съда.
Там поставяме тестото, покриваме със стреч фолио и оставяме да втаса.
Това отнема около час-два.
Премахваме фолиото и поставяме тестото на предварително набрашнения плот.
В тавичка си застиламе хартия за печене и поръсваме с брашно, както и поръсваме самата точилка.
Разточваме си тестото около 2 см.
Започваме да си нарязваме поничките с уред, а ако нямате, можете да ползвате и две чаши с различен диаметър.
Поставяме поничките в набрашнения съд, разтапяме си маслото и намазваме отгоре всяка една поничка.
Оставяме за около 15 минути.
След като изтече времето, ги нареждаме в уреда.
Нагласяме си уреда на 5 минути с градуси 180.
Когато изтече времето, премахваме поничките и ги поставяме в съд, като поръсваме с пудра захар.
Това са наистина страхотни понички в еър фрайър.