Понички в еър фрайър

Понички в еър фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Умираме за тези понички. А вие?"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г
  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 120 г
  • суха мая - 7 г
  • захар - 40 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 40 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си поставяме брашното.

Към него си добавяме солта и захарта.

Разбъркваме добре, за да се смесят съставките.

Поставяме маслото в микровълновата, да се разтопи.

В друг съд си изсипваме млякото и към него добавяме разтопеното масло, яйцето и маята.

Към брашнената смес с миксера започваме да добавяме по малко от млечната смес.

Разбиваме до получаване на тесто за понички.

В един съд си наливаме малко олио, като разпределям по стените и дъното на съда.

Там поставяме тестото, покриваме със стреч фолио и оставяме да втаса.

Това отнема около час-два.

Премахваме фолиото и поставяме тестото на предварително набрашнения плот.

В тавичка си застиламе хартия за печене и поръсваме с брашно, както и поръсваме самата точилка.

Разточваме си тестото около 2 см.

Започваме да си нарязваме поничките с уред, а ако нямате, можете да ползвате и две чаши с различен диаметър.

Поставяме поничките в набрашнения съд, разтапяме си маслото и намазваме отгоре всяка една поничка.

Оставяме за около 15 минути.

След като изтече времето, ги нареждаме в уреда.

Нагласяме си уреда на 5 минути с градуси 180.

Когато изтече времето, премахваме поничките и ги поставяме в съд, като поръсваме с пудра захар.

Това са наистина страхотни понички в еър фрайър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: