Начин на приготвяне
За този шарен сладкиш най-напред разбиваме яйцата със захарта и прахчето ванилия. Към тях влагаме поетапно олио, пресятото брашно с бакпулвера.
След разбъркване с миксер. Бъркате, докато получите нежно кексово тесто, което трябва да разделите на две.
В едната част разбъркваме какаото, а другата оставяме с натурален цвят.
В тавичка слагаме хартия за печене. В средата слагаме две супени лъжици от неоцветената смес, а върху нея - две супени лъжици от какаовото тесто. Така редуваме до изчерпване на смесите.
Печем сладкиша с какао на 180 градуса за около 35 минути. Печем до суха клечка.
Готовия сладкиш поливаме със сироп по избор или компот от праскови.
Става много сочен и топящ се в устата, като сиропиран кекс.
Опитайте и вие този неустоим сиропиран сладкиш на ивици.