Сиропиран сладкиш на ивици

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k391
Сиропиран сладкиш на ивици
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
09/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Сиропиран сладкиш на ивици - хем интересен, хем вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 0, 2 г прахче
  • какао - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • компот - праскови, сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този шарен сладкиш най-напред разбиваме яйцата със захарта и прахчето ванилия. Към тях влагаме поетапно олио, пресятото брашно с бакпулвера.

След разбъркване с миксер. Бъркате, докато получите нежно кексово тесто, което трябва да разделите на две.

В едната част разбъркваме какаото, а другата оставяме с натурален цвят.

В тавичка слагаме хартия за печене. В средата слагаме две супени лъжици от неоцветената смес, а върху нея - две супени лъжици от какаовото тесто. Така редуваме до изчерпване на смесите.

Печем сладкиша с какао на 180 градуса за около 35 минути. Печем до суха клечка.

Готовия сладкиш поливаме със сироп по избор или компот от праскови.

Става много сочен и топящ се в устата, като сиропиран кекс.

Опитайте и вие този неустоим сиропиран сладкиш на ивици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: