Турски бюрек банички
Turske burek pitice
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Турски бюрек банички

Турски бюрек банички

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6897k4k5k6
Турски бюрек банички
Снимка: Росица Петрова
1 / 9
09/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Турски банички, които си взимаме и за из път"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите, които ползвах за тези бюрек банички са кръгли, печени на сач. Наподобяват Одрински кори.

Натрошете сиренето и добавете към него нарязан на ситно магданоз.

Разбийте 2 яйца и добавете към тях олиото и прясното мляко.

Смесете бакпулвера с киселото мляко и разбъркайте. Добавете и тях.

Разтворете корите и намажете обилно всяка от тях с яйчената смес.

Прегънете краищата на корите, за да се получи квадрат.

Разрежете на 4 по-малки квадрата.

В средата на всеки квадрат сложете по една лъжица от плънката. Прегънете всеки край на квадрата навътре, за да се получи плик. Показала съм в снимките.

Наредете баничките в тава, покрита с хартия за печене.

Разбийте 1 яйце и прибавете към него малко олио.

Намажете баничките със сирене с тази смес и поръсете с черен сусам.

Сложете турските бюрек банички да се пекат в загрята на 180 градуса за 30 минути, докато добият приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: