Начин на приготвяне
Всяка кора се намазва с разтопено масло и се слага в тава, така че краищата да останат да стърчат навън.
Поръсва се с лъжица от плънката и се слага втора кора, пак краищата се оставят да стърчат извън тавата.
Поръсва се с плънка и така се редува ред кори, ред пълнеж, докато останат три неизползвани кори.
Последните три кори се ползват да затворят бюрека.
Започват да се подгъват стърчащите краища навътре, така че да покрият баницата.
Когато се подгъне първата кора, пак се наръсва от плънката. После втората кора се подгъва и пак се слага плънка, след това и третата.
Най-отгоре една върху друга се слагат последните три кори, намазани с масло и краищата им се подпъхват под турския бюрек.
Бюрекът се реже на парчета и се залива с яйцата, прясното мляко и олиото.
Автентичният турски бюрек се пече на 180 градуса, докато придобие приятен загар.