Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Турски банички с извара

Турски банички с извара

Турски банички с извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
02/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Започнете деня с много настроение и разбира се с Турски банички с извара"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • плънка
  • извара - 6 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 30 г
  • заливка
  • яйца - 2 малки
  • олио - 5 с.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • царевично брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио - за намазване на формите
  • жълтъци - за намазване
  • кафе - 2 - 3 капки сварено
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват две яйца с щипка сол, бърка се с телена бъркалка. Добавя се прясно мляко, сода за хляб, олио и брашното.

Разбърква се добре, получава се рядка каша. Взема се една кора и се навива като за розичка доколкото може, виж снимката. В средата се поставя чаена лъжичка извара, отгоре кучбе кашкавал.

Заливаме с 3 с.л. от яйчената смес, краищата се събират в средата да покрие изварата и с дясна ръка се взема топката, обръща се и поставяме в намаслена форма за мъфини - моята е от големите за 6 бр.

Така се оформят 6 розички.

Разбива се жълтък с капки сварено кафе и олио. С четка леко се намазват отгоре и печем в загрята фурна 180°C за 20 минути до хубав загар.

Изваждат се в чиния и сервираме топли.

Вкусни банички, чудесни за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: