Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Разкошни сиропирани пастички с карамел

Разкошни сиропирани пастички с карамел

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Разкошни сиропирани пастички с карамел
Снимка: Мария Симова
1 / 2
13/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
180 мин.
Порции
24
"Поканете колкото гости пожелаете, пастичките с карамел са от нас... или поне рецептата за тях"

Необходими Продукти

  • продукти за 1 блат
  • яйца - 5 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 грама
  • за карамеления сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • вода - 200 мл
  • за крема
  • ванилов пудинг - 3 пакетчета на д - Йоткер
  • прясно мляко - 1, 5 л
  • захар - 15 с.л.
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • сладкарска боя - червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите домашните пастички, започнете със сваряване на трите пудинга за крема.

В тенджера налейте литър прясно мляко и добавете захарта. В останалото мляко разтворете пудингите. Поставете тенджерата на котлона и загрявате до разтопяване на захарта. Намалете котлона на слаб огън и прибавете разтворения пудинг. Варите до сгъстяване на крема. Покрийте със стреч фолио и затворете тенджерата с капак, оставете на хладно място да се охлади напълно.

За пастичките са нужни три блата, като всеки блат се бърка и изпича поотделно.

Разбийте с миксер, предварително смесените яйца, захар и ваниловата захар на пухкав крем за около 10 минути. Прибавете пресятото брашно и бавно и внимателно разбъркайте до еднородна и пухкава смес с шпатула.

В тавата от фурната, постлана с хартия за печене, разпределете сместа за блата. Разтръскайте леко тавата и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, за около 20 минути до златист загар. През времето на печене на блата, не отваряйте вратата на фурната. Извадете готовия изпечен блат и оставете да се охлади напълно.

По този начин приготвяте и останалите 2 блата.

Заемете се с довършване на крема, като в купа разбиете студената сметана на пухкав крем. Постепенно към нея, добавяте от студения сварен пудинг и така, до гладък и пухкав крем.

Пригответе си карамеления сироп, като в метален и сух съд поставите захарта и маслото. Карамелизирате на умерен огън, до покафеняване. Добавете внимателно водата и бъркате, до пълното разтваряне на карамела.

Изрежете краищата на четирите страни на охладените блатове, с еднакъв размер и трите.

В правоъгълен ринг за торти, поставете един от блатовете и го надупчете с вилица на повечко места, залейте с част от карамеления сироп. Намажете блата с част от крема и поставете втория блат. По същия начин процедирате и с него и с третия последен блат, завършвате с крем.

С назъбена шпатула за торти, оформете и заравнете крема отгоре. Разграфете вашите пастички на желаната от вас големина, като с нож за пица разрежете само крема отгоре, не до долу.

С лъжица, сипете на тънка струя от карамеления сироп по хоризонтала и повърхността на пастичките. С малка част от крема, в която сте поставили червен цвят оцветител за торти, с помощта на оформете розичка на всяка разграфена пастичка.

Поставете така оформените пасти, заедно с ринга в хладилник за една нощ (примерно) за да се смесят вкусовете на отделните компоненти. Непосредствено преди сервиране, премахнете ринга и разрежете пастичките по маркировката.

Тези невероятно вкусни, разкошни сиропирани пастички с карамел приготвих за осмомартенското празненство на колектива ни, всички останаха приятно доволни от вкуса и съчетанието на пухкав блат, карамелен сироп и ванилов крем!

Вижте и други идеи за сиропирани сладкиши!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: