Начин на приготвяне
За да приготвите домашните пастички, започнете със сваряване на трите пудинга за крема.
В тенджера налейте литър прясно мляко и добавете захарта. В останалото мляко разтворете пудингите. Поставете тенджерата на котлона и загрявате до разтопяване на захарта. Намалете котлона на слаб огън и прибавете разтворения пудинг. Варите до сгъстяване на крема. Покрийте със стреч фолио и затворете тенджерата с капак, оставете на хладно място да се охлади напълно.
За пастичките са нужни три блата, като всеки блат се бърка и изпича поотделно.
Разбийте с миксер, предварително смесените яйца, захар и ваниловата захар на пухкав крем за около 10 минути. Прибавете пресятото брашно и бавно и внимателно разбъркайте до еднородна и пухкава смес с шпатула.
В тавата от фурната, постлана с хартия за печене, разпределете сместа за блата. Разтръскайте леко тавата и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, за около 20 минути до златист загар. През времето на печене на блата, не отваряйте вратата на фурната. Извадете готовия изпечен блат и оставете да се охлади напълно.
По този начин приготвяте и останалите 2 блата.
Заемете се с довършване на крема, като в купа разбиете студената сметана на пухкав крем. Постепенно към нея, добавяте от студения сварен пудинг и така, до гладък и пухкав крем.
Пригответе си карамеления сироп, като в метален и сух съд поставите захарта и маслото. Карамелизирате на умерен огън, до покафеняване. Добавете внимателно водата и бъркате, до пълното разтваряне на карамела.
Изрежете краищата на четирите страни на охладените блатове, с еднакъв размер и трите.
В правоъгълен ринг за торти, поставете един от блатовете и го надупчете с вилица на повечко места, залейте с част от карамеления сироп. Намажете блата с част от крема и поставете втория блат. По същия начин процедирате и с него и с третия последен блат, завършвате с крем.
С назъбена шпатула за торти, оформете и заравнете крема отгоре. Разграфете вашите пастички на желаната от вас големина, като с нож за пица разрежете само крема отгоре, не до долу.
С лъжица, сипете на тънка струя от карамеления сироп по хоризонтала и повърхността на пастичките. С малка част от крема, в която сте поставили червен цвят оцветител за торти, с помощта на оформете розичка на всяка разграфена пастичка.
Поставете така оформените пасти, заедно с ринга в хладилник за една нощ (примерно) за да се смесят вкусовете на отделните компоненти. Непосредствено преди сервиране, премахнете ринга и разрежете пастичките по маркировката.
Тези невероятно вкусни, разкошни сиропирани пастички с карамел приготвих за осмомартенското празненство на колектива ни, всички останаха приятно доволни от вкуса и съчетанието на пухкав блат, карамелен сироп и ванилов крем!
Вижте и други идеи за сиропирани сладкиши!