Крем карамел с тиква

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Крем карамел с тиква1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15-17 бр.
"Разнообразете класическата рецепта за крем карамел с малко тиква и се насладете на великолепен резултат"

Необходими Продукти

  • яйца - 15 броя
  • прясно мляко - 1.5 л
  • захар - 2 ч.ч.
  • тиква - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата и прясното мляко, прибавете 250 г захар. Обелете и сварете тиквата, пасирайте я и я прибавете към сместа с млякото, яйцата и добавете 130 г захар.

Пригответе две различни по големина тави, като в по-малката сипете останалата захар, сложете я на котлона и я оставете докато покафенее.

В нея се изсипва приготвената смес. В по-голямата се сипва вода и в нея се поставя по-малката. Крем карамелът се пече на водна баня във фурна до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз слагам 6 яйца на 1 литър мляко. Сместа разпределям в 10 стъклени чаши, в които предварително съм сипала по 1 супена лъжица карамел. Чашите си слагам в тава, в която има студена вода. Пека го на температура 120-130 градуса(по-скоро се изпарява водното съдържание) за 1 час и половина. Изваждам го от водата и когато изстине, го прибирам в хладилника. Студен е разкошен. Никога не става на шупли и все едно ядеш масло. Тъй като съпруга ми преди години ходеше в командировки за по цяла седмица по обекти, където живееше по квартири, често съм правила крем карамела в малки конфитюрени бурканчета. Още докато е топъл, веднага след като го извадя от фурната, затвярям бурканчетата. Така те се вакумират и могат да издържат по-дълго време.
16.10.2024 14:43
Анонимен
Анонимен
И, как...ще се изреже крем карамела с форма ли?
02.01.2024 15:23
Анонимен
Анонимен
15 яйца на 1 литър мляко ми се струва прекалено много
02.10.2022 00:51
2
sladushka
sladushka

15 яйца??? Сигурно има грешка - 5 ми се струват достатъчни???
09.04.2013 00:16
8
3