Тиквени питки - пърженки

IvankaIvankaНовак83
10/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 290
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, кристалната захар, млякото и лимонената киселина и прибавяме сместа към предварително сварената и намачкана на пюре тиква.

Разбъркваме сместа и постепенно, с поръсване, добавяме брашното със солта и содата.

Получаваме тесто, от което правим тънки питки.

Намазваме тиган с маслото и изпържваме тиквени питки от двете страни.

Поднасяме готовите пърженки, поръсени с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар