Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте яйцата със солта. Добавете чубрицата и олиото и отново разбъркайте.
Натрошете сиренето с вилица и го прибавете към яйцата.
В киселото мляко сложете 1 ч.л. сода, разбъркайте и като шупне, го изсипете при яйцата, след което отново разбъркайте.
Започнете да добавяте и брашното, но бавно и на части, като непрекъснато бъркате.
Трябва да получите много меко и почти рядко тесто.
Застелете дъното на тавичка с хартия за печене.
Гребвайте със супена лъжица от сместа и слагайте върху хартията, но на разстояние една от друга.
Сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса и печете сиренките около 20 минути.
Така приготвени сиренките стават много ароматни, лесни са за приготвяне и са чудесни за закуска.
Коментари