Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с течен шоколад

Щрудел с течен шоколад

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Щрудел с течен шоколад
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Щрудел с течен шоколад - обожаваме го"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г правоъгълен лист
  • течен шоколад - 1 бурканче 300 г
  • мед - 4 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутертестото върху парче хартия за печене. Намажете го с течния шоколад. Завийте на не много стегнато руло.

С остър нож направете напречни разрези през 3 см.

Разбийте 1 жълтък с 1 супена лъжица прясно мляко.

Намажете домашния щрудел. Прехвърлете го в тава заедно с хартията.

Изпечете на 190°C в предварително загрята фурна без вентилатор до приятен загар.

Затоплете меда и с четка намажете обилно щрудел с течен шоколад.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: