Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Течен шоколад с лешници

Течен шоколад с лешници

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Течен шоколад с лешници1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Веднъж да се научим как се прави течен шоколад с лешници и повече никога няма си купуваме готов от магазина"

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 и 1/3 ч.ч. или на вкус, може и бяла
  • какао - 4 с.л.
  • сухо мляко - 200 г
  • масло - 125 г краве
  • ванилия - 1 - 2 прахчета
  • лешници - 100 г смлени или сусамов тахан
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте кондензираното мляко в съд на котлона и разбъркайте със захарта, докато се разтопи. След това сипете какаото и разбъркайте, докато се разтвори добре.

Снемете от котлона, прехвърлете в подходяща купа и добавете маслото, като объркате. След това сипете сухото мляко и разбъркайте с телена бъркалка.

Финално объркайте шоколада с лешников тахан, щипка сол и ароматизирайте по желание с ванилия.

Разсипете го в десертни чашки и поднесете с украса по желание или го съхранявайте в бурканче в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: