Начин на приготвяне
В подходяща купа се сипва топлото прясно мляко, маята, захарта и брашното, разбъркват се и се оставят, докато маята се активира.
В друга дълбока купа се разбиват яйцата, киселото мляко, солта и активираната мая. Брашно се добавя и разбърква до пълното хомогенизиране, налива се на малки количества топла вода, докато се получи гладка гъста каша като боза.
Палачинките се пекат на сач, който се намазва с мазнина.
Когато се изпекат, се намазват с масло.
В средата се слага по 1 супена лъжица домашна млечна салата, връзва се на вързопче с клонка копър.
Млечната салата се приготвя по следния начин:
Краставицата се измива, по желание обелва и нарязва на кубчета, които се добавят към цеденото мляко. Счуква се чесънът и се прибавя към салатата, овкусява се със сол, олио и копър.
Декорира се орехови ядки.
Бон апети с ефектните вързопчета от палачинки!