Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинкови вързопчета с ягоди

Палачинкови вързопчета с ягоди

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Палачинкови вързопчета с ягоди
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Когато палачинките са недостатъчно големи, за да поберат любимата ви ягодова плънка - план Б - палачинкови вързопчета"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • ягоди - 300 г
  • кокосово мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • растителна мазнина - за намазване на тигана
  • За пълнежа
  • ягоди - 10 бр.
  • рикота - 200 г
  • мед - 1 с.л.
  • сироп - 1 с.л., домашно сладко от горски ягоди
  • ванилия - 1 шушулка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ягодите и ги отцеждаме от водата.

В блендер пасираме съставките за палачинковото тесто.

Консистенцията трябва да е с тази на бозата.

Коригирайте я, ако е гъста, прибавете още от млякото.

Приготвяме палачинките върху намазнен тефлонов тиган.

Поставяме ги в чиния, като всяка изпечена палачинка намазваме с масло и я обръщаме на дъното на чинията.

За пълнежа разбъркваме рикотата с ванилията. Подслаждаме с мед и ягодов сироп.

Смесваме добре съставките.

Ароматът на сладкото от горски ягоди обогатява вкусовите качества на пълнежа.

Във всяка палачинка поставяме по лъжица от плънката и свиваме на вързопче.

Сервираме ягодовите изненади, поръсени с пудра захар.

Съвет: Ако замените брашното със спелта или от лимец, ще се радвате на десертна закуска без глутен.

За намазване на тигана предпочитам растителната мазнина, защото маслото прегаря и вкусът им се променя.

Останалите плодовете на сладкото можете да прибавите към сметановия сладолед или да смесите с йогурт.

Ще се насладите на вкусен ягодов сладолед или ароматен млечен десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: