Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Вързопчета от шунка

Вързопчета от шунка

09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Когато оставиш на един префекционист да приготви предястието - той го опакова подобаващо и го поднася"

Необходими Продукти

  • шунка - 2 опаковки (нарязана)
  • руска салата - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • маслини - за украса
  • зелена салата - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си отделяме тънки лентички от пресния лук, с които ще завържем нашите вързопчета от шунка.

Вземаме вече нарязаната на квадрати шунка и поставяме под нея една лентичка от пресния лук, като поставяме шунката ромбовидно. С помощта на чаена лъжичка поставяме от руската салата малко количество върху шунката.

Затваряме двата края на шунката внимателно за да не излезе руската салата. Много внимателно и не много стегнато завързваме лентичката от пресния лук, като се убедим, че шунката няма да се разтвори.

Избираме и измиваме няколко листа от зелената салата поставяме ги на дъното на чинията и върху тях нареждаме вързопчетата. Между тях поставяме маслини за декорация. :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: