Тирамису с ликьор Амарето

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
27/01/2014
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 857
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате сметаната със захарта, прибавяте ликьора и сиренето и разбивате до гладък крем. Смесвате млякото с нес кафето. Потапяте бишкотите в течността. Подреждате половината във форма за торта.

Заливате ги с половината крем, разполагате останалите бишкоти и изсипвате върху тях и останалия крем.

Изравнявате повърхността и поставяте тирамисуто в хладилника да се стегне. Преди поднасяне обилно поръсвате сладкиша с какао.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анелия
Анелия
09.01.2020 19:27
Винаги досега като съм правила тирамису ми се е струвало водно, това да направя кафето вместо с вода с мляко е чудесна идея, и ей сега ще го пробвам :)
0
0
Е
Е
20.02.2014 11:41
Мляко? В Тирамису? И за какво е сметаната? И къде са яйцата?
Пфу!
2
1
VENETA
VENETA
13.09.2014 01:33
няма яйца в рецептата мила.прясното мляко е за нес кафето да ги смесиш и да потапяш бишкотите а сметаната разбиваш със захарта и прибавяш маскарпонето
2
0